Túto bábovku som pripravovala pred dovolenkou, zdala sa mi zaujímavá kombinácia mandlí, cukety a proteínu.
Čokoládovou polevou som zdobila len polovicu ( tú som darovala ) a neozdobená časť cestovala s nami do Rakúska.
Príprava je veľmi jednoduchá a bábovka chutia aj dva dni po upečení. Ak chystáte oslavu môžete ju upiecť na malom plechu, poliať čokoládou a podávať s kokosovou šľahačkou a čerstvým ovocím 🙂
Budete potrebovať:
- 160 g mletých mandlí
- 120 g trstinového cukru
- 30 g kvalitného kakaa
- 25 g kokosovej múky
- 25 g proteínu ( použila som čokoládový )
- 1 čl prášku do pečiva
- 4 vajcia
- vanilkový extrakt
- 1 stredne veľká cuketa ( jemne strúhaná)
- 125 ml mandľového mlieka
- 125 ml kokosového oleja
Príprava:
Cuketu postrúhajte na jemno ( ak je mladá tak aj so šupkou ). Dajte ju do sitka, jemne osoľte a nechajte odkvapkať.
Do jednej misy dajte mleté mandle, cukor, kakao, kokosovú múku, proteín a prášok do pečiva.
Zmiešajte v druhej miske vajcia, vanilkový extrakt, mlieko a olej. Tekutú zmes vlejte do suchej zmesi, dobre premiešajte a na záver pridajte strúhanú cuketu.
Formu na bábovku, alebo pekáčik natrite kokosovým tukom, vysypte pohánkovou múkou a nalejte do nej pripravenú zmes.
Pečte pri 170°C cca 45 minút. Urobte skúšku drevenou špajľou, ak ostane suchá vyberte formu z rúry a nechajte cca 10 minút bábovku ochladiť.
Potom je vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladiť.
Bábovku môžete poliať roztopenou horkou, alebo bielou čokoládou.
Podávajte ju s kyslou smotanou a ovocím, alebo s vanilkovou zmrzlinou.
0 komentárov k “Kakaová bábovka s proteínom, bez lepku”Pridajte vlastný →