Čokoládové buchty- Hot Cross Buns

Tieto buchty si určite upečte a môže to byť kedykoľvek cez rok, ja to tak budem robiť. Je to síce typické anglické veľkonočné pečivo, ale nič mi nebráni piecť ich kedykoľvek.
Sú neskutočne jemné, výborné korenené (tie koreniny určite nevynechajte!) a k tomu tá krásna čokoládová chuť, tak ta vás dostane už pri pečení.
Keď vynecháte dekoráciu budú chutiť rovnako dobre 🙂
Recept je uverejnený na Globus Česko a je od majstra cukrára
Jozefa Maršáleka – https://www.instagram.com/marsalekjosef82/


Na 20 kusov budete potrebovať:

  • 500 g hladkej múky
  • 110 g krupicového cukru
  • 25 g holandského kakaa
  • 1 vajce (M)
  • 270 g plnotučného mlieka
  • 120 g rozpusteného masla
  • 20 g droždia
  • 5 g soli
  • 2 g škorice
  • 2 g mletého anízu
  • 120 g nasekanej čokolády ( dala som horkú a bielu čokoládu)

Na dekoráciu

  • 80 g vody
  • 70 g hladkej múky
  • 10 g kakaa
  • 2 g prášku do pečiva

Príprava cesta:
Do misy odvážte múku, cukor, soľ, premiešajte. Do stredu rozdrobte čerstvé
droždie a zalejte ho vlažným mliekom. Trochu premiešajte a nechajte
30 minút podkysnúť.
Maslo rozpustite, nechajte vychladnúť, vmiešajte kakao a koreniny.
Do predkysnutého cesta pridajte maslovú zmes a vajce a vypracujte hladké lesklé cesto.
Cesto sa musí odliepať od stien misy. Na záver vmiešajte nasekanú čokoládu. Cesto prikryte a nechajte minimálne hodinu kysnúť.
Z takto vykysnutého cesta vyformujte 20 kusov guľôčok a ukladajte ich na maslom vymazaný plech, môžete ich potrieť maslom aj po bokoch.
Nechajte odstupy, tak aby mohli guľôčky zväčšiť svoj objem. Zakryté fóliou nechajte nakysnúť na 3-násobok.
Dekoráciu si pripravte zmiešaním všetkých surovín.
Cestíčko preložte do cukrárskeho sáčku, použite hladkú trubičku a nakysnuté buchty dekorujte krížom.
Pečte pri teplote 175°C cca 25 až 30 minút.
Po upečení nechajte vychladnúť na mriežke.

0 komentárov k “Čokoládové buchty- Hot Cross BunsPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.