Maková Baileys bábovka

Tak trochu sviatočná bábovka s použitím škorice, marcipánu, citrónu, maku
a likéru ju môžete servírovať k sviatočným raňajkám, alebo ako dezert po sviatočnom obede. Je krehká, jemná a šťavnatá. Na raňajky som si k nej naservírovala hustý biely jogurt, to sa oplatí vyskúšať 🙂

Budete potrebovať:

  • 4 celé vajcia
  • 180 g mletého trstinového cukru
  • 50 ml likéru Baileys ( alebo vaječného likéru)
  • 50 g marcipánu
  • 190 g hladkej múky
  • 200 g zakysanky
  • 125 g oleja
  • 90 g mletého maku
  • 40 g mletých mandlí
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 2 čl mletej škorice
  • kôru z jedného citrónu
  • 1/4 čl soli

Príprava:
Marcipán nakrájate na kocky, vložte ho do vysokej nádoby, pridajte likér a zmes rozmixujte ponorným likérom.
Formu vymažte maslom ( kokosovým tukom) a vysypte strúhankou
(alebo polohrubou múkou) a odložte do chladu.
Zmiešajte múku, mak, mleté mandle, škoricu, soľ, prášok do pečiva a strúhanú citrónovú kôru.
Vyšľahajte vajcia s cukrom do hustej peny, pridajte olej, marcipánovú zmes a kyslé mlieko.
Primiešajte suchú zmes tak, krátko zapracujte, aby sa zmes spojila.
Cesto preložte do pripravenej formy, zarovnajte a pečte pri 175°C asi 50 minút.
Urobte si test špajľou. Upečenú bábovku nechajte vo forme asi 10 minút a potom ju opatrne vyklopte na mriežku.
Ozdobte čokoládou, alebo len pocukrujte.




0 komentárov k “Maková Baileys bábovkaPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.