Čokoládová roláda s ovocím

Roláda je veľmi vďačný dezert, jej príprava netrvá dlho a náplne môžete meniť podľa toho aké
ovocie máte v obľube, vhodné je čerstvé ako aj kompótované ovocie. Ak chcete potrieť povrch
rolády krémom pripravte si o polovicu viac náplne.

Na cesto potrebujete:

  • 6 vajec
  • 120g mletého trstinového cukru
  • 100g hladkej múky
  • 30g kakaa
  • 1/4 čl soli

Príprava cesta:

Celé vajcia vyšľahajte s cukrom do hustej peny. Múku, soľ a kakao zmiešajte a preosejte ju opatrne zapracujte po častiach do vaječnej zmesi.

Cesto rozotrite na plech s pečiacim papierom, alebo fóliou.
Pečte pri 200°C približne 9 minút. Roláda bude suchá ak sa dlho pečie, odskúšajte je špáradlom.

Na náplň potrebujete:

  • 250g jemného tvarohu ( používam polotučný z vaničky)
  • 125g čerstvého syra ( cream cheese)
  • cukor podľa chuti
  • vanilkový extrakt

Všetky suroviny vymiešajte a rozotrite na vychladnutú roládu, posypte nakrájanými jahodami
a zrolujte. Naplnenú roládu nechajte aspoň hodinu v chladničke.

2 komentáre k “Čokoládová roláda s ovocímPridajte vlastný →

    1. Ďakujem za trpezlivosť, verím že na jeseň sa mi podarí viac tvoriť. Všetko dobré Vám prajem.
      Pochváľte sa Vašimi úspechmi, ďakujem. Jarka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.