Roláda je veľmi vďačný dezert, jej príprava netrvá dlho a náplne môžete meniť podľa toho aké
ovocie máte v obľube, vhodné je čerstvé ako aj kompótované ovocie. Ak chcete potrieť povrch
rolády krémom pripravte si o polovicu viac náplne.
Na cesto potrebujete:
- 6 vajec
- 120g mletého trstinového cukru
- 100g hladkej múky
- 30g kakaa
- 1/4 čl soli
Príprava cesta:
Celé vajcia vyšľahajte s cukrom do hustej peny. Múku, soľ a kakao zmiešajte a preosejte ju opatrne zapracujte po častiach do vaječnej zmesi.
Cesto rozotrite na plech s pečiacim papierom, alebo fóliou.
Pečte pri 200°C približne 9 minút. Roláda bude suchá ak sa dlho pečie, odskúšajte je špáradlom.
Na náplň potrebujete:
- 250g jemného tvarohu ( používam polotučný z vaničky)
- 125g čerstvého syra ( cream cheese)
- cukor podľa chuti
- vanilkový extrakt
Všetky suroviny vymiešajte a rozotrite na vychladnutú roládu, posypte nakrájanými jahodami
a zrolujte. Naplnenú roládu nechajte aspoň hodinu v chladničke.
Tak dlho som cakala na nove recepty, ktore su vzdy perfektne. Dakujem
Ďakujem za trpezlivosť, verím že na jeseň sa mi podarí viac tvoriť. Všetko dobré Vám prajem.
Pochváľte sa Vašimi úspechmi, ďakujem. Jarka