Tieto muffinky vznikli na objednávku – bolo treba vynechať lepok, vajíčka a aj laktózu. Výzva 🙂
Skombinovala som dva recepty zo zahraničných webov a pridala som trochu vlastnej skúsenosti.
Keďže nepečiem z bezlepkových zmesí (nepáči sa i ich zloženie a chuť konečného výrobku), rozhodla som sa pre prirodzene bezlepkové suroviny. Vajíčka som nahradila čerstvo mletým ľanovým semienkom, ktoré som nechala namočené v horúcej vode cca. 15 minút.
Vždy sa poteším jednoduchému postupu pri príprave muffiniek a preto si ich môžete pripraviť na raňajky, ako rýchlu pochúťku poobede ku kávičke, ale sú vhodné aj do práce či školy na desiatu.
Na cestách vám uľahčia rozhodovanie na čerpacej stanici pri pohľade na tie všetky keksíky.
Doprajete si kvalitný domáci produkt a vaše trávenie sa poteší 🙂
Tu je recept na 18 kusov:
- 1 pohár (200 ml) ryžovej múky
- 1/3 poháru (cca 60 ml) tapiokového škrobu (múčky)
- 2/3 poháru (cca 130 ml ) zemiakového škrobu (Solamyl)
- 140 g trstinového cukru
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
- 160 g oleja (kokosového tuku)
- štipka soli
- 2 polievkové lyžice mletého ľanového semienka + 6 polievkových lyžíc horúcej vody (pripravte si podľa popisu v texte)
- 350 ml mandľového mlieka (rastlinný nápoj)
- drobné bobuľové ovocie
- kúsky čokolády (bez laktózy)
Príprava:
Zmiešajte suché suroviny, pridajte k suchej zmesi namočené ľanové semienko, olej a rastlinný nápoj, premiešajte a naplňte košíčky na muffiny do polovice.
Do košíčkov dajte trochu ovocia a doplňte cestom.
Ovocie môžete dať aj na povrch.
Pridajte kúsky čokolády (nemusí byť) a pečte v rozohriatej rúre na 180°C cca 25-30 minút.
0 komentárov k “Muffinky s ovocím – bez lepku, vajec a aj laktózy”Pridajte vlastný →