Sezóna voňavých jahôd a kyslej rebarbory je v plnom prúde. Vôbec mi nevadí, že je to spojenie zeleniny a ovocia – tá chuť sa nedá nahradiť. Táto kombinácia je vhodná aj ako jednoduchý kompót k pudingu, vanilkovej zmrzline, ale s trochou korenia a soli aj ako dresing na jarný šalát 🙂
Rada pečiem ovocné bublaniny v rôznych kombináciách a dnes som prvýkrát testovala koláč s ovocím podobný bublanine, bez pšenice a lepku. Výsledok je oveľa chutnejší ako akákoľvek moja doteraz upečená bublanina – je to krásne šťavnatý, krehký koláč voňajúci kokosom.
Koláč je mierne sladký ( použila som kokosový cukor) a kyselkavá rebarbora s jahodami podčiarkujú chute. Použitím kokosového cukru, proteínu a kokosovej múky sú veľmi pekné výživové hodnoty v koláči.
Upečte si ho pri najbližšej príležitosti a presvedčíte sa o výnimočnosti tohto koláčika 🙂
Budete potrebovať ( cca 20 kúskov):
- 150g mletých mandlí ( použila som nelúpané)
- 40 g kokosovej múky
- 100g masla
- 100ml mlieka ( môže byť aj rastlinné – mandľové)
- 25g proteínu ( bez príchute)
- štipku soli
- 1čl vanilkového extraktu
- 3 vajcia
- 2,5 čl prášku do pečiva bez lepku
- 100g kokosového cukru
Postup:
Zmiešajte mleté mandle, kokosovú múku, proteín, štipku soli a prášok do pečiva ( 2.5 čl).
Mäkké maslo vymiešajte s cukrom a pridajte po jednom vajcia, dobre vyšľahajte, pridajte vanilkový extrakt a mlieko. Všetko dobre zmiešajte a vylejte na plech ( cca 20 x 20).
Na povrch poukladajte nakrájanú rebarboru a jahody. Pečte pri teplote 160 C cca 25 minút, potom môžete posypať mrvenkou ( zmiešajte trochu strúhaného kokosu s lyžicou masla a lyžicou cukru)
Pečte ďalších 30 minút. Nechajte vychladiť a nakrájajte na porcie.
0 komentárov k “Mandľovo-kokosový ovocný koláč”Pridajte vlastný →