Tartaletky so sezónnym ovocím – bez lepku

Podľa receptov u mňa na stránke vidíte , že sezóna jahôd a senzačnej rebarbory vrcholí a je tu ďalšie ich použitie.
Tartaletky sú univerzálne a dajú sa naplniť ovocím podľa sezóny, alebo obľúbenosti vo vašej rodine. Okrem ovocia
môžete plniť tieto tartaletky čokoládovým krémom, vanilkovým pudingom a ozdobiť podľa fantázie.
Tartaletky si môžete pripraviť vopred a skladovať v plechovej krabici a keď nastane tá chvíľa, že potrebujete niečo sladké, chrumkavé a chutné tak si ich naplníte a pohostenie je na stole za pár minút.

BezlepkoveTartaletOvocne-4

Ak nemáte tartaletkové formičky upečte si cesto vo formičkách na košíčky resp. muffinky, ale cesto nedávajte až po okraj, len do polovice 🙂

Budete potrebovať na cca. 12 porcií:

  • sezónne ovocie ( jahody, rebarbora, marhule, broskyne, slivky  a pod.)
  • 140g pohánkovej múky (alebo môžete použiť hladkú špaldovú múku, ak sa nevyhýbate lepku)
  • 140g kokosového tuku (alebo čerstvého masla, ak môžete mliečnu bielkovinu, či laktózu)
  • 40g mletých mandlí
  • 60g medu

Príprava:
Múku, tuk, mleté mandle a med spracujte do hladkého cesta a nechajte v chladničke približne 1 hodinu postáť.
Odporúčam pred chladením cesto rozdeliť na jednotlivé porcie. Formičky naplňte tenkou vrstvou cesta, popichajte
dno formičiek  vidličkou a naplňte ovocím. Ako posýpku používam orechy.  Môžete si pripraviť aj „drobenku“ z mandľovej resp. kokosovej múky, trochu medu a orechmi.

Ja som použila rebarboru, ktorú som očistila, nakrájala na centimetrové kúsky a s trochou trstinového cukru som ju pár
minút varila bez pridania vody ( pustí sama šťavu). Keď trochu zmäkla pridala som na 1/4 nakrájané jahody a ďalej som už nevarila.
Vychladenú ovocnou zmesou som naplnila pripravené tartaletky, posypala mandľami a upiekla.
Tartaletky si môžete upiecť aj bez náplne a túto urobiť keď potrebujete.
Pečte pri teplote 190°C asi 15 – 20 minút.

BezlepkoveTartaletOvocne-5

0 komentárov k “Tartaletky so sezónnym ovocím – bez lepkuPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.