Začalo to sladkými voňavými jahodami a pokračujeme šťavnatými tmavými čerešňami – srdcovkami 🙂
To je krásna časť roka, striedajú sa všetky farby a na trhovisku neviem odolať lákadlám čerstvej zeleniny a ovocia.
Dnes som si vybrala krásne čerešničky a spojila som ich s dobrou čokoládou a jogurtom. Túto dobrotu môžete piecť na klasickom plechu, ja som zvolila tortovú formu.
Šťavnatý svieži koláč nepotrebuje čokoládovú polevu, je chutný aj bez nej, ale ak ho chcete ešte vylepšiť vymiešajte si mascarpone s jogurtom, natrite vrch a posypte ho postrúhanou čokoládou, alebo len tak nahrubo sekanými orieškami.
Samozrejme môžete ovocie použiť podľa sezóny – maliny, marhule, ríbezle, čučoriedky, černice a vhodné je aj mrazené ovocie.
Príprava je jednoduchá a výsledok vždy zaručený 🙂
Budete potrebovať:
- 4 vajcia
- 110 g kokosového cukru
- 2 čl vanilkovej esencie (vanilkový cukor)
- 100 ml dobrého oleja (dala som repkový)
- 250 g bieleho jogurt (3,5% tuku)
- 100 g kvalitnej čokolády (min. 50%)
- 200 g špaldovej hladkej múky
- 12 g prášku do pečiva
- 2 čl mletej škorice
- štipku soli
- 250 g čerešní (ovocia)
Postup:
Z bielkov a soli vyšľahajte tuhý sneh a odložte do chladničky. Rúru predhrejte na 180°C. Vo vodnom kúpeli
roztopte čokoládu a odložte ju vychladiť.
Žĺtky, vanilkovú esenciu a cukor šľahajte do tuhej peny, pridajte olej a dobre vymiešajte.
Potom pridajte do hmoty jogurt, premiešajte a pridajte roztopenú mierne vychladenú čokoládu.
Zmiešajte v miske múku a prášok do pečiva, pridajte škoricu a zmes nasypte do jogurtovej zmesi.
Dobre zmiešajte a na záver opatrne vmiešajte sneh z bielkov a ovocie.
Cesto dajte do tortovej formy (na dno si dajte papier na pečenie) a pečte pri teplote 180°C asi 40 minút.
0 komentárov k “Čokoládový koláč s ovocím”Pridajte vlastný →