Jahodový koláč s kokosovým pudingom

Jahody používam skôr do jogurtových  plniek a krémov  koláčov bez pečenia a tento recept ma zaujal aj tým, že sa jahody pečú, ale hlavne ma zaujal puding z kokosového mlieka.
Puding dokážem jesť kedykoľvek a je to niečo, čo  mi dokáže vyvolať pocity domova, našej kuchyne a pohár plný ešte teplého pudingu 🙂  Recept som našla na mojej veľmi obľúbenej stránke www. kucharkazesvatojanu.cz a trochu som si ho upravila.
JahodovySPudingom-1
Mám rada výzvy a už len to, že autorka spomenula na začiatku, že sama neverila výsledku ma nútilo vyskúšať, či sa mi to podarí. A podarilo, koláč chutil každému 🙂
Príprava je veľmi jednoduchá, ja som z pôvodného receptu vynechala 100 g špaldovej múky a pridala som viac mandlí. Ak použijete bezlepkové ovsené vločky je tento zákusok vhodný aj pre celiatikov.
Budete potrebovať ( do kruhovej formy):

  • 200 g ovsených vločiek bezlepkové
  • 100 g mandlí ( orechy)
  • 70 g trstinového cukru
  • 1 čl vanilkového extraktu
  • 100 ml slnečnicového oleja

Na plnku:

  • 400 ml kokosového krému ( 60% kokosového výťažku)
  • 2 ks vanilkového pudingového prášku
  • 70 g trstinového cukru
  • 300 g čerstvých jahôd

Postup:
Ovsené vločky a mandle rozmixujte  spolu s cukrom, pridajte vanilkový extrakt a olej. Vypracujte cesto, ktoré vtlačte do okrúhlej formy, ktorú ste predtým vymazali kokosovým tukom. Cesto vtlačte tak, aby vám vznikli okraje.
Kokosový krém prešľahajte s cukrom a dvomi práškami pudingu. Zmes prelejte na korpus a husto poukladajte rozpolenými jahodami.
Pečte pri teplote 170°C asi 45 minút.
Koláč nechajte úplne vychladiť, pudingová náplň stuhne a dá sa dobre krájať.

JahodovySPudingom-4

 

0 komentárov k “Jahodový koláč s kokosovým pudingomPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.